_p4 _p1 _p2 _p3
_p41 _p12 _p23 _p34
 
          ИНТЕРВЮ  

 

 

 

 

Огнян ТОДОРОВ, собственик и управител на “Технопол” ЕООД:

“Нестандартните” места за криене на пари и ценности не са проблем за крадците


 

  - Г-н Тодоров, август е най-отпускарският месец у нас. Какво трябва да направят хората, преди да оставят дома си свободен и без надзор?
 
  Добре е да се погрижат за механичното обезопасяване на вратите и прозорците на дома си, ако не са го направили през годината. Ако имат съмнения за сигурността им, трябва да потърсят за консултация специалисти в тази област. Нашата фирма също извършва този тип услуги. Добре е, докато сте на почивка, в жилището ви отвреме навреме да влизат роднини или близки, за да поливат цветята например. Така домът се държи под постоянен контрол. Ако не е оборудван със сигнално-охранителна техника, това помага. Другото, което задължително трябва да се направи, е всички ценности - пари, бижута, документи да бъдат сложени в каса или оставени на съхранение в близък човек.

- Все още има хора, които нямат доверие на банковите сейфове и предпочитат да кътат ценните неща у дома.

- Да, и крадците много добре знаят къде. Хората крият пари и ценности предимно в библиотеките между книгите, в гардеробите, в дрехите и бельото, във видеотехника, под дюшеците, в казанчето на тоалетната, зад картини, огледала, под килими, във възглавници, в разглобяеми мебели, в музикални инструменти, в хладилници и печки. Това, според мнозина, са “нестандартни” места, но крадците имат богат опит и бързо ги откриват. Затова е добре ценностите да бъдат дадени на близки, докато сте вън от дома или да се монтира в дома малък метален шкаф, който да е застопорен за земята. Така ще затрудните максимално крадците и те ще бъдат забавени. При положение, че има монтирана сигнално- охранителна техника, това забавяне помага на охранителите да си свършат работата. Практиката ни показва, че в момента масово от домовете се крадат пари, бижута и ценности. Техниката вече не представлява интерeс за крадците, защото поевтиня и няма къде да се пласира.

- Може ли едно жилище да се обезопаси временно със сигнално-охранителна техника?

- Има такава възможност. Нашата фирма започна да предлага първа в Стара Загора и в региона този вид услуга . Монтажът на временна система се извършва за 15 мин. бързо и лесно. След като собствениците се върнат, системата се домонтира. В последните 1-2 години повечето ни клиенти предпочитат постоянното oбезопасяване. А и цените за годешен или шестмесечен абонамент са по-изгодни.

- Научиха ли се вече хората да пазят имуществото си?

- Голяма част се научиха, но инерцията от миналото е изключително голяма, защото дълги години държавата се е грижила за всички и за всичко. Хората все още не мислят за сигурността на жилището си и за компетентна помощ в тази посока.Мнозина смятат,че застраховката на жилището е достатъча мярка за опазването му. За разлика от застрахователната дейност обаче,сигнално – охранителната се осъществява преди неприятното събитие.Тя има превантивен характер и не допуща да се стигне до посегателство върху дома и имуществото на хората. Ако това все пак се случи и клиентът има и застраховка,щетите за него ще бъдат значително по- малко.
 

Мадлен ПЕЕВА

 


Нафотс

 

ВРЪЗKИ

КАРТА (Охраняеми зони)

ОФЕРТА

Охраняеми зони-Технопол

 Стара Загора
гр.Стара Загора,бул.Славянски 57 office@technopol.biz 042 600362, 0886 600362